Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

ŻUR ŚLĄSKI

ŻUR ŚLĄSKI

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • CEBULA 100 G
  • SMALEC GĘSI 50 G
  • JAJKO 9 SZT.
  • CHRZAN ZE SŁOICZKA 40 G
  • CZOSNEK 10 G
  • KIEŁBASA ŚLĄSKA LUB BIAŁA 250 G
  • BOCZEK WĘDZONY 100 G
  • ZAKWAS
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, CHRZAN, LIŚ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, MAJERANEK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion jarzynowy z włoszczyzny.
  2. Boczek, kiełbasę i cebulkę pokroić, a następnie podsmażyć. Dodać do wywaru z włoszczyzny.
  3. Następnie wlać zakwas i gotować przez ok. 10 minut.
  4. Zupę przyprawić chrzanem, czosnkiem, solą, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym.
  5. Żurek podawać z ugotowanym jajkiem.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 457 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 22.2; T: 29.1; W: 9

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments