ZUPA Z ZIELONYCH WARZYW

ZUPA Z ZIELONYCH WARZYW

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 360 G
  • CUKINIA 300 G
  • BROKUŁY 200 G
  • GROSZEK KONSERWOWY PUDLISZKI 100 G
  • FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK, NATKA PIETRUSZKI
  • MASŁO 20 G
  • WODA OKOŁO 1,5- 2 L

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z mięsa i włoszczyzny.
  2. Cukinię umyć, pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle.
  3. Dodać do bulionu wraz z brokułami oraz fasolką szparagową i gotować do miękkości.
  4. Dodać bazylię, czosnek, groszek z puszki pudliszki, przyprawić solą i pieprzem.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 175 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.4; T: 10.9; W: 6.38

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments