ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • PAPRYKA CZERWONA 200 G
  • CEBULA CZEROWNA 100 G
  • CUKINIA 600 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 300 G
  • MASŁO 30 G
  • PIERŚ Z KURCZAKA 200 G
  • MLECZKO KOKOSOWE REAL THAI 400 ML
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, IMBIR, CZERWONA PAPRYKA, CURRY, NATKA PIETRUSZKI, SZCZYPIOREK.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ugotować bulion na dowolnym mięsie np. porcji rosołowej i włoszczyźnie.
  2. Pierś z kurczaka i warzywa umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle klarowanym, przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką w proszku i curry.
  3. Dodać warzywa i kurczaka do bulionu i gotować do miękkości.
  4. Następnie dodać mleczko kokosowe, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić imbirem oraz innymi przyprawami w razie potrzeby. Na sam koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 319 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.6; T: 22; W: 9.26

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments