ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW

ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 360 G
  • MASŁO 50 G
  • CUKINIA 600 G
  • BROKUŁY 450 G
  • GROSZEK KONSERWOWY PUDLISZKI 230 G
  • KWAŚNA ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 L

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z mięsa i włoszczyzny.
  2. Cukinię umyć, pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle.
  3. Dodać do bulionu wraz z brokułami i gotować do miękkości.
  4. Dodać bazylię, czosnek, groszek z puszki pudliszki, przyprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować zupę na gładki krem.
  5. Podawać z kleksem śmietany 30 %.


LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 312 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 16.3; T: 22.8; W: 11.2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments