Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

ZUPA KREM Z ZIELONEJ FASOLKI

ZUPA KREM Z ZIELONEJ FASOLKI

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 300 G
  • MASŁO 50 G
  • FASOLKA SZPARAGOWA 450 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny i porcji rosołowej.
  2. Do bulionu dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości.
  3. Dodać masło, mięso oddzielone z porcji rosołowej i zmiksować zupę na gładki krem.
  4. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 218 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.7; T: 15.6; W: 7.92

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments