Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

ZUPA KREM Z BRUKSELKI

ZUPA KREM Z BRUKSELKI

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 200 G
  • MASŁO 100 G
  • BRUKSELKA 450 G
  • ŚMIETANKA 30 % 100 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny i porcji rosołowej.
  2. Do bulionu dodać brukselkę, masło i gotować do miękkości.
  3. Porcję rosołowa wyjąć i zmiksować zupę na gładki krem.
  4. Zabielić śmietaną 30 %, przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 301 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.1; T: 24.9; W: 9.2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments