Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW

ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • SZPARAGI BIAŁE 2 PĘCZKI OK. 1 KG
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • BOCZEK WĘDZONY 5 CIENKICH PLASTRÓW 60 G
  • WODA OKOŁO 1 LITRA W ZALEŻNOŚCI OD KONSYSTENCJI KREMU

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny.
  2. Szparagi obrać, odciąć dolną łykowatą część (około 3 cm), pokroić na 2 cm kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć z masłem i dodać do bulionu. Gotować do miękkości i zblendować.
  3. Dodać śmietankę kremówkę, wymieszać, a gdy zupa będzie zbyt rzadka odparować wodę. Przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
  4. Podawać z plastrem podsmażonego boczku.


LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 240 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.8; T: 20.1; W: 11.2

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments