Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

ZUPA KREM BOROWIKOWY

ZUPA KREM BOROWIKOWY

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 300 G
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • GRZYBY 400 G
  • ŚMIETANA 30 % 100 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Grzyby świeże lub mrożone pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z cebulą i dodatkiem koperku.
  2. Ugotować bulion na dowolnym mięsie np. porcji rosołowej i włoszczyźnie.
  3. Dodać grzyby do wywaru, doprawić i gotować do miękkości.
  4. Zaprawić śmietaną lub śmietanką, zmiksować na krem

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 296 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 15.7; T: 21.9; W: 7.54

Tagi: dieta ketogeniczna, przepisy dieta ketogeniczna, przepisy dieta keto, dieta ketogeniczna co jeść

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments