ZUPA GRZYBOWA

ZUPA GRZYBOWA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 300 G
  • MASŁO 20 G
  • GRZYBY 300 G
  • ŚMIETANA 30 % 250 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Grzyby świeże lub mrożone pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem koperku.
  2. Ugotować bulion na dowolnym mięsie np. porcji rosołowej i włoszczyźnie.
  3. Dodać grzyby do wywaru, doprawić i gotować do miękkości.
  4. Zaprawić śmietaną lub śmietanką.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 322 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 15.3; T: 25.9; W: 5.59

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments