SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
- SMALEC GĘSI 50 G
- PIECZARKI 200 G
- KUKURYDZA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
- PAPRYKA ZIELONA 200 G
- CEBULA 100 G
- OGÓREK KISZONY 180 G
- KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G,
- POMIDORY Z PUSZKI 240 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, PAPRYKA CZERWONA, MAJERANEK
- WODA 1,5 LITRA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu.
- W międzyczasie pokroić pieczarki, podsmażyć i dodać do reszty składników. Gotować 20 minut.
- Kukurydzę odsączyć, a ogórka pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Na samym końcu dodać pomidory z puszki oraz koncentrat i gotować jeszcze kilka minut do miękkości składników. Gdy zupa jest zbyt rzadka odparować nadmiar wody, natomiast gdy wyjdzie zbyt gęsta dolać wodę wedle preferencji.
- Przyprawić zupę solą, pieprzem, erytrytolem (złamie kwaśny smak), oregano, majerankiem, czosnkiem i czerwoną słodką papryką.
LICZBA PORCJI: 8
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 155 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.1 g; T: 8.6 g; W: 7.6 g