ZUPA FORSZMAK

ZUPA FORSZMAK

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
  • SMALEC GĘSI 50 G
  • PIECZARKI 200 G
  • KUKURYDZA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
  • PAPRYKA ZIELONA 200 G
  • CEBULA 100 G
  • OGÓREK KISZONY 180 G
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G,
  • POMIDORY Z PUSZKI 240 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, PAPRYKA CZERWONA, MAJERANEK
  • WODA 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu.
  2. W międzyczasie pokroić pieczarki, podsmażyć i dodać do reszty składników. Gotować 20 minut.
  3. Kukurydzę odsączyć, a ogórka pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Na samym końcu dodać pomidory z puszki oraz koncentrat i gotować jeszcze kilka minut do miękkości składników. Gdy zupa jest zbyt rzadka odparować nadmiar wody, natomiast gdy wyjdzie zbyt gęsta dolać wodę wedle preferencji.
  4. Przyprawić zupę, solą, pieprzem, erytrytolem (złamie kwaśny smak), oregano, majerankiem, czosnkiem i czerwoną słodką papryką.

LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 155 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.1 g; T: 8.6 g; W: 7.6 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments