Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

ZUPA CZOSNKOWA

ZUPA CZOSNKOWA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • SELER 600 G PO OBRANIU
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • MASCARPONE 250 G
  • CZOSNEK 100 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, KMINEK, TYMIANEK
  • WODA OK. 1,5 L

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Seler obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę podsmażyć na maśle z cebulą. Podlać wodą.
  2. Następnie dodać pokrojony seler i gotować warzywa do miękkości. Dodać obrany czosnek.
  3. Pod koniec gotowania dodać serek mascarpone i wymieszać.
  4. Przyprawić solą, pieprzem, odrobiną kminku, tymianku i zmiksować zupę na aksamitny krem.
  5. Ser żółty lub owczy pokroić w paski i upiec przez 10 minut w temp. 200 C
  6. Zupę podawać z chipsami serowymi.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 341 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 9.03; T: 27.4; W: 13.5

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments