SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 500 G
- PIECZARKI 800 G
- CEBULA 100 G
- OLIWA 100 G
- SER ŻÓŁTY MOZZARELLA 150 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pierś pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą do kurczaka. Podsmażyć i odłożyć na bok.
- Cebulkę pokroić w kostkę, a pieczarki w paski. Podsmażyć warzywa, przyprawić solą i pieprzem.
- Wymieszać warzywa z kurczakiem, startą mozzarellą i włożyć do naczynia żaroodpornego. Górę posypać startym serem.
- Piec 25-30 minut w temp. 200 C. Podawać posypane pokrojonym szczypiorkiem.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 456 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 41.15 g; T: 27.7 g; W: 12 g