SKŁADNIKI
- WĄTRÓBKA DROBIOWA 400 G
- CEBULA 100 G
- SMALEC GĘSI 45 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Cebulkę obrać i pokroić w piórka. Wątróbkę umyć i osuszyć.
- Cebulkę podsmażyć, a następnie odstawić na bok. Na tej samej patelni podsmażyć wątróbkę. Gdy będzie już gotowa, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz odrobiną erytrytolu. Dla złamania smaku można dodać odrobinę jabłka.
- Kolejno dodać podsmażoną wcześniej cebulę i wszystko razem wymieszać.
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 461 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 34.4 g; T: 32.2 g; W: 6.13 g