SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
- KUKURYDZA W PUSZCE 170 G
- OGÓREK KISZONY 180 G
- CEBULA 100 G
- PIECZARKI MARYNOWANE 180 G
- MIX SAŁAT 100 G
- OLEJ KOKOSOWY 10 G
- MAJONEZ 80 G
- ŚMIETANA 30 % 50 G
- KETCHUP KOTLIN 60 % MNIEJ KALORII 60 G
- PRZYPRAWY: PRZYPRAWA DO GYROSA, KOPER, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć. Wystudzić.
2. Ogórki kiszone, cebulkę i pieczarki pokroić w kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
3. Przygotować sos czosnkowy: majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem.
4. Na dole szklanej miski ułożyć kurczaka, następnie pieczarki, polać ketchupem, kolejno kukurydzę, cebulę, sos czosnkowy, ogórki kiszone i mix sałat.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 296 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 20.7 g; T: 18.3 g; W: 13.3 g