TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA

TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA

SKŁADNIKI

  • KUKURYDZA KONSERWOWA 280 G
  • GROSZEK KONSERWOWY 280 G
  • OGÓREK KISZONY 180 G
  • WŁOSZCZYZNA (SELER, PIETRUSZKA, MARCHEWKA) 500 G
  • JAJKO 6 SZT.
  • CEBULA 100 G G
  • MAJONEZ 100 G
  • ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 50 G
  • MUSZTARDA 10 G
  • SZCZYPIOREK 15 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Włoszczyznę ugotować i pokroić w kostkę, kukurydzę i groszek odsączyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, cebulę i ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę.

2. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, śmietanę, musztardę, przyprawić solą i pieprzem.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 322 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 12.6 g; T: 21.2 g; W: 15.7 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments