SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 150 – 200 G
- MASŁO 30 G
- ZIOŁA
- PRZYPRAWY
- PAPIER DO SMAŻENIA NP. JAN NIEZBĘDNY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek.
- Oprószyć przyprawami z każdej strony: sól, pieprz, czerwona papryka, czosnek granulowany i włożyć do torebek/papieru do smażenia.
- Patelnię nagrzać, położyć mięso i smażyć po około 5 min z każdej strony.
- Gotową pierś podawać z masełkiem czosnkowym: czosnek wymieszać z masłem i ułożyć na piersi.
LICZBA PORCJI: 1
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 463 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 34.3 g; T: 28.3 g; W: 1.67 g