SEROWE TUTTI FRUTTI

SEROWE TUTTI FRUTTI

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 280 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 100 G
  • JAJKO 3 SZT.
  • OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE NP. TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA 500 G
  • SEREK MASCARPONE 500 G
  • JAJKO 2 SZT.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Owoce podsmażyć z dodatkiem erytrytolu do momentu aż woda odparuje i nabiorą konsystencji konfitury. Odstawić.
  2. Masło roztopić i zmiksować z mąką, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem oraz jajkami.
  3. Ciasto podzielić na dwie części i jedną włożyć do zamrażalnika (kruszonka), a drugą wyłożyć na blachę lub naczynie żaroodporne i upiec w temperaturze 170 C przez 30 minut.
  4. Mascarpone zmiksować z erytrytolem, aromatem waniliowym i dwoma jajkami.
  5. Na ciasto z piekarnika wylać masę serową i polewę owocową. Drugą część ciasta wyjąć z zamrażalnika i „ścierać” przy użycia tarki do warzyw na polewę owocową, tworząc w ten sposób kruszonkę.
  6. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 min w temperaturze 200 C z funkcją grzanie od góry.

LICZBA PORCJI: 12

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 405 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 10.2 g; T: 37.5 g; W: 6.57 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments