Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

SERNIK KRÓLEWSKI

SERNIK KRÓLEWSKI

SKŁADNIKI

SPÓD I KRUSZONKA

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 200 G
  • MASŁO 100 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G
  • CZEKOLADA LINDT 90 % 60 G

MASA SERNIKOWA

  • SER TWAROGOWY MÓJ ULUBIONY 1000 G
  • AROMAT WANILIOWY
  • JAJKO 6 SZT.
  • ERYTRYTOL 150 G LUB WEDŁUG UZNANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło rozpuścić z czekoladą i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, słodzikiem (wg uznania), roztopionym masłem i czekoladą, dodać jajka. Wszystko zmiksować.
  2. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną włożyć do woreczka foliowego, a następnie do zamrażarki.
  3. W międzyczasie blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć połowę ciasta. Warto pomóc sobie łyżką moczoną w wodzie, ponieważ ciasto się bardzo klei. Piec 20 min w temp. 180 C.
  4. W międzyczasie zmiksować twaróg z jajkami, aromatem waniliowym i słodzikiem.
  5. Spód wyjąć z piekarnika, a na górę wylać masę twarogową.
  6. Następnie wyjąć z zamrażarki drugą część ciasta, zetrzeć na tarce na warstwę sernikową lub pokruszyć.
  7. Wstawić ponownie do piekarnika na 30-40 minut.
  8. Wystudzić i wstawić do lodówki.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 265 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.72 g; T: 25.2 g; W: 2.39 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments