SKŁADNIKI
- BRZOSKWINIE 1000 G
- SEREK MASCARPONE 600 G
- JOGURT SOJOWY BEZ CUKRU O SMAKU MANGO ALPRO 400 G
- OPCJONALNIE ODŻYWKA BIAŁKOWA O SMAKU BRZOSKWINIOWYM np. ISO WHEY ZERO (opcjonalnie)
- ERYTRYTOL PUDER 150 G
- ŻELATYNA 30 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Brzoskwinie lub nektarynki sparzyć i obrać ze skórki. 400 g pokroić w kostkę i odstawić, a 600 g zblendować.
- 30 g żelatyny rozpuścić w 75 ml wody. Połowę dodać do zmiksowanych owoców, połowę odstawić.
- Przygotować masę sernikową. Zmiksować jogurt z serkiem mascarpone, dodać erytrytol, smakową odżywkę białkową i pozostałą żelatynę. Masę wymieszać z 400 g pokrojonym brzoskwiń.
- Wylać masę serową na blachę lub do tortownicy, a na górze rozsmarować już częściowo zastygniętą galaretkę brzoskwiniową.
- Włoży do lodówki na minimum 3 h do zastygnięcia.
LICZBA PORCJI: 15
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 223 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.81; T: 16.8; W: 9.44