Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

SERNIK BRZOSKWINIOWY

SERNIK BRZOSKWINIOWY

SKŁADNIKI

  • BRZOSKWINIE 1000 G
  • SEREK MASCARPONE 600 G
  • JOGURT SOJOWY BEZ CUKRU O SMAKU MANGO ALPRO 400 G
  • OPCJONALNIE ODŻYWKA BIAŁKOWA O SMAKU BRZOSKWINIOWYM np. ISO WHEY ZERO (opcjonalnie)
  • ERYTRYTOL PUDER 150 G
  • ŻELATYNA 30 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Brzoskwinie lub nektarynki sparzyć i obrać ze skórki. 400 g pokroić w kostkę i odstawić, a 600 g zblendować.
  2. 30 g żelatyny rozpuścić w 75 ml wody. Połowę dodać do zmiksowanych owoców, połowę odstawić.
  3. Przygotować masę sernikową. Zmiksować jogurt z serkiem mascarpone, dodać erytrytol, smakową odżywkę białkową i pozostałą żelatynę. Masę wymieszać z 400 g pokrojonym brzoskwiń.
  4. Wylać masę serową na blachę lub do tortownicy, a na górze rozsmarować już częściowo zastygniętą galaretkę brzoskwiniową.
  5. Włoży do lodówki na minimum 3 h do zastygnięcia.

LICZBA PORCJI: 15

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 223 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.81; T: 16.8; W: 9.44

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments