SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 300 G
- SER ŻÓŁTY NP. GOUDA 60 G
- NASIONA SŁONECZNIKA 60 G
- KUKURYDZA W PUSZCE 170 G
- MIX SAŁAT 60 G
- OLEJ KOKOSOWY 10 G
- MAJONEZ 80 G
- ŚMIETANA 30 % 30 G
- PRZYPRAWA DO KURCZAKA, SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem przyprawy do kurczak np. kamis.
2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kukurydzę odsączyć, nasiona słonecznika uprażyć na patelni.
3. Przygotować sos: wymieszać majonez z dodatkiem śmietany 30 %, przyprawy do kurczaka lub curry, dodać sól, pieprz, czosnek granulowany.
4. W szklanej misce układać warstwowo: podsmażoną pierś, sos, starty ser, kukurydzę, sos, mix sałat. Górę sałatki posypać nasionami słonecznika, polać ponownie sosem oraz przyozdobić na czerwono, np. posiekaną papryką.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 363 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 20.2 g; T: 27.5 g; W: 9.96 g