SKŁADNIKI
- WĘDZONA PIERŚ Z KURCZAKA 300 G
- SER ŻÓŁTY TARTY 150 G
- KUKURYDZA PUDLISZKI 220 G
- POR 150 G
- OGÓREK KISZONY 200 G
- MAJONEZ 150 G
- MUSZTARDA 10 G
- ŚMIETANA 30 % 30 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jadalną (białą) część pora pokroić, wyłożyć na sitko, sparzyć i odstawić.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki kiszone oraz pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce.
- Przygotować sos: majonez wymieszać z musztardą, koperkiem, śmietaną, pieprzem i odrobiną soli.
- Wymieszać wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 421 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.1 g; T: 31 g; W: 10.3 g