SAŁATKA Z PIECZONYM CAMEMBERTEM I SOSEM BALSAMICZNYM

SAŁATKA Z PIECZONYM CAMEMBERTEM I SOSEM BALSAMICZNYM

SKŁADNIKI

  • CAMEMBERT 120 G
  • MIX SAŁAT 30 G
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE 100 G
  • CEBULA CZEWONA 250 G
  • OLIWKI ZIELONE 70 G
  • OLIWA 30 G
  • OCET BALSAMICZNY 10 G
  • CZOSNEK 5 G
  • MUSZTARDA 20 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ser najlepiej zakupić w drewnianym koszyczku, włożyć do piekarnika i piec przez 15-20 min. w temp 180 C.
  2. W międzyczasie poszarpać sałaty i pokroić dowolnie warzywa.
  3. Przygotować sos: wymieszać oliwę z octem balsamicznym, dodać musztardę francuską, czosnek, sól, pieprz, erytrytol, ulubione zioła.
  4. Ser ułożyć na środku talerza, wokół ułożyć warzywa i polać je sosem.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 771 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 27.4 g; T: 71.3 g; W: 10.6 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments