SAŁATKA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA

SAŁATKA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA

SKŁADNIKI

  • BAKŁAŻAN 500
  • OLIWA 30 G
  • CEBULA CZERWONA 50 G
  • FETA 200 G
  • MAJONEZ 50 G
  • KWAŚNA ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 50 G
  • KOPEREK, PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Bakłażana umyć, pokroić wzdłuż na 2 cm „języczki”, wyłożyć na blachę, skropić oliwą i piec przez 30 minut w temp 200 C. Po upieczeniu wystudzić i pokroić w grubą kostkę.
  2. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, a fetę w kostkę 1 cm x 1 cm.
  3. Wymieszać wszystkie składniki z sosem koperkowym: majonez + śmietana + koperek + sól i pieprz.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 572 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 17.9 g; T: 47.3 g; W: 21.5 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments