SKŁADNIKI
- JAJKO 6 SZT.
- WĘDZONA MAKRELA 150 G
- OGÓREK KISZONY 200 G
- CEBULA 50 G
- KUKURYDZA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
- MAJONEZ 75 G
- ŚMIETANA 30 % 50 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jajka ugotować, makrelę obrać ze skóry i pozbawić ości.
- Cebulę, ogórki oraz jajko pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć.
- Przygotować sos z majonezu, śmietany i musztardy. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem.
- Wymieszać wszystkie składniki sałatki z sosem majonezowym.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 332 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 16.6 g; T: 26.3 g; W: 6.28 g