SKŁADNIKI
- KREWETKI 120 G
- AWOKADO 70 G
- PAPRYKA CZERWONA 80 G
- PAPRYKA ZIELONA 80 G
- CEBULA CZERWONA 25 G
- MIX SAŁAT 60 G
- MASŁO 10 G
- OLIWA LUB OLEJ Z AWOKADO 30 G
- MUSZTARDA 10 G
- PRZYPRAWY: OCET Z BIAŁEGO WINA, ERYTRYTOL, SÓL, PIEPRZ, NATKA PIETRUSZKI, CZOSNEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Krewetki podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku, natki pietruszki i odrobiny soli. Warzywa dowolnie pokroić.
2. Przygotować sos: wymieszać energicznie oliwę, musztardę, ocet z białego wina, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, koperek, erytrytol (najlepiej w formie pudru).
3. Ułożyć na talerzu bazę z sałat, następnie pokrojone warzywa. Polać całość przygotowanym sosem, a górę posypać uduszonymi krewetkami.
LICZBA PORCJI: 1
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 759 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 34.1 g; T: 64.9 g; W: 15.1 g