SKŁADNIKI
- MIX SAŁAT 120 G
- POMIDOR CZERWONY 200 G
- CEBULA CZERWONA 50 G
- OGÓREK ZIELONY 90 G
- FILET Z KURCZAKA 200 G
- OLIWA 60 G
- PRZYPRAWY: SOK Z CYTRYNY ERYTROL, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ
- NASIONA SŁONECZNILA 50 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Warzywa pokroić wedle uznania, wymieszać z sosem sałatkowym: oliwa, sok z cytryny lub ocet balsamiczny, sól, pieprz, erytrytol.
- Pierś pokroić wzdłuż w paski, przyprawić i podsmażyć, a fetę pokroić w kostkę.
- Na górę sałatki ułożyć paski kurczaka i fetę
- Całość posypać ulubionymi orzechami lub nasionami słonecznika.
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 749 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 37.1 g; T: 63.3 g; W: 14.3 g