SKŁADNIKI
- MIĘSO Z UD Z KURCZAKA 400 G
- POMIDORKI KOKTAJLOWE 150 G
- OGÓREK ZIELONY 180 G
- CEBULA CZERWONA 50 G
- MIX SAŁAT 100 G
- JAJKO 6 SZT.
- SER ŻÓŁTY TARTY 150 G
- OLIWA 30 G
- MAJONEZ 80 G
- ŚMIETANA 30 % 50 G
- PRZYPRAWY: PRZYPRAWA DO KURCZAKA, KOPER, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić na ćwiartki.
- Ogórka i cebulkę pokroić w kostkę, a pomidorki w połówki.
- Przygotować sos czosnkowy: majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem.
- Na dole szklanej miski ułożyć mix sałat, na nim pozostałe warzywa. Polać połową sosu. Następnie wyłożyć kurczaka oraz ćwiartki jajek, polać pozostałą częścią sosu.
- Górę sałatki posypać startym serem i odstawić do lodówki na godzinę.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 487 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 31.5 g; T: 39.2 g; W: 3.68 g