SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
- KUKURYDZA W PUSZCE 170 G
- OGÓREK KONSERWOWY 300 G
- CEBULA 100 G
- CZERWONA KAPUSTA 400 G
- OLIWA 30 G
- MAJONEZ 80 G
- ŚMIETANA 30 % 50 G
- KETCHUP KOTLIN 60 % MNIEJ KALORII 60 G
- PRZYPRAWY: PRZYPRAWA DO GYROSA, KOPER, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić i podsmażyć. Wystudzić.
- Ogórki pokroić w plasterki, cebulkę pokroić w kostkę, a kukurydze odsączyć z zalewy. Czerwoną kapustę poszatkować.
- Przygotować sos: majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem dodać ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem.
- Na dole szklanej miski ułożyć poszatkowaną kapustę, następnie cebulę i sos. Kolejno odsączoną kukurydzę oraz kurczaka i znowu polać sosem. Na kurczaku ułożyć ponownie poszatkowaną kapustę i sos, a na górę sałatki ułożyć pokrojone ogórki. Przyozdobić pomidorkami koktajlowymi.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 362 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 20.8 g; T: 24.8 g; W: 13.9 g