SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 100 G
- AWOKADO 70 G
- NASIONA SŁONECZNIKA 10 G
- POMIDROKI KOKTAJLOWE 80 G
- CEBULA CZERWONA 25 G
- OGÓREK ZIELONY 50 G
- MIX SAŁAT 60 G
- OLEJ KOKOSOWY 10 G
- MAJONEZ 50 G
- ŚMIETANA 30 % 30 G
- PRZYPRAWA DO GYROSA, SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem przyprawy do gyrosa z dobrym składem. Warzywa dowolnie pokroić.
2. Przygotować sos: wymieszać majonez z dodatkiem śmietany 30 %, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, koperkiem.
3. Ułożyć na talerzu bazę z sałat, następnie pokrojone warzywa, słoneczniki i kurczaka. Polać całość przygotowanym sosem.
LICZBA PORCJI: 1
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 740 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.8 g; T: 64.4 g; W: 12.9 g