Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

SAŁATKA CAPRESE

SAŁATKA CAPRESE

SKŁADNIKI

  • RUKOLA 40 G
  • MOZZARELLA KULKA 130 G
  • POMIDOR CZERWONY 200 G
  • BAZYLIA 5 G
  • OLIWA 30 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pomidory umyć i pokroić w dość grube plasterki.

2. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki o takiej samej grubości co plastry pomidora.

3. Na talerzu z rukolą układać na przemian plasterek pomidora i plasterek mozzarelli (zakładając jeden na drugi).

4. Całość posypać posiekaną bazylią. Oprószyć solą i pieprzem. Na końcu polać oliwą.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 704 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.7 g; T: 61.4 g; W: 11.3 g

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments