SKŁADNIKI
- BROKUŁ ŚWIEŻY 900 G
- KUKURYDZA PUDLISZKI 220 G
- BOCZEK WĘDZONY 200 G
- CEBULA CZERWONA 50 G
- ORZECHY PEKAN 60 G
- MAJONEZ 75 G
- ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 30 G
- PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, sparzyć!
- Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Orzechy pekan pokroić, kukurydzę odsączyć.
- Cebulę drobno posiekać.
- Wszystkie składniki wymieszać z sosem: majonez + odrobina śmietany + przeciśnięty czosnek + koperek.
- Sałatki nie solić!
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 368 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 10.6 g; T: 31.2 g; W: 12.1 g