Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

SAŁATKA BROKUŁOWA

SAŁATKA BROKUŁOWA

SKŁADNIKI

  • BROKUŁ ŚWIEŻY 900 G
  • KUKURYDZA PUDLISZKI 220 G
  • BOCZEK WĘDZONY 200 G
  • CEBULA CZERWONA 50 G
  • ORZECHY PEKAN 60 G
  • MAJONEZ 75 G
  • ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 30 G
  • PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, sparzyć!
  2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Orzechy pekan pokroić,  kukurydzę odsączyć.
  3. Cebulę drobno posiekać.
  4. Wszystkie składniki wymieszać z sosem: majonez + odrobina śmietany + przeciśnięty czosnek + koperek.
  5. Sałatki nie solić!

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 368 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 10.6 g; T: 31.2 g; W: 12.1 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments