SKŁADNIKI
- BROKUŁY 900 G (MOGĄ BYĆ MROŻONE)
- BOCZEK WĘDZONY SUROWY 300 G
- SER ŻÓŁTY GOUDA STARTY 150 G
- CEBULA CZERWONA 50 G
- SŁONECZNIK 50 G
- MAJONEZ 50 G
- ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 30 G
- PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotować!
2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Nasiona słonecznika uprażyć na patelni.
3. Cebulę drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce.
4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać z sosem: majonez + odrobina śmietany + przeciśnięty czosnek + koperek.
5. Sałatki nie solić!
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 444 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 18.7 g; T: 37.6 g; W: 11.9 g