RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

SKŁADNIKI

  • FILET Z ŁOSOSIA 500 G
  • WŁOSZCZYZNA 800 G
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 100 G
  • CEBULA 100 G
  • OLEJ KOKOSOWY 50 G
  • CZOSNEK 10 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rybę przyprawić: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
  2. W tym czasie zetrzeć na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler (można użyć gotowej włoszczyzny mrożonej), cebulę pokroić, podsmażyć na oleju kokosowym, a następnie zalać małą ilością wody i dusić pod przykryciem.
  3. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i erytrytol.
  4. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszać.
  5. W naczyniu ułożyć warstwowo rybę oraz warzywa.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 442 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.1 g; T: 29.9 g; W: 13.1 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments