SKŁADNIKI
- POLĘDWICA WOŁOWA 800 G
- BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 100 G
- SŁONINA 100 G
- OGÓREK KISZONY 120 G
- CEBULA 100 G
- PAPRYKA CZERWONA 100 G
- OLIWA 50 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso umyć, osuszyć oczyścić z błonek. Pokroić na 8 plastrów po ok. 100 g i rozbić na cienkie kotlety.
- Oprószyć przyprawami z każdej strony: sól, pieprz, czerwona papryka, czosnek granulowany.
- Warzywa i słoninę pokroić w paski.
- Na każdym plastrze ułożyć plaster boczku, następie słoninę i paski warzyw. Zawinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
- Roladki podsmażyć, następnie podlać wodą i dusić do miękkości około 1,5 h.
- Podawać np. z puree z kalafiora.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 761 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47.4 g; T: 62.2 g; W: 3.57 g