Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

ROLADKI WOŁOWE

ROLADKI WOŁOWE

SKŁADNIKI

  • POLĘDWICA WOŁOWA 800 G
  • BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 100 G
  • SŁONINA 100 G
  • OGÓREK KISZONY 120 G
  • CEBULA 100 G
  • PAPRYKA CZERWONA 100 G
  • OLIWA 50 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso umyć, osuszyć oczyścić z błonek. Pokroić na 8 plastrów po ok. 100 g i rozbić na cienkie kotlety.
  2. Oprószyć przyprawami z każdej strony: sól, pieprz, czerwona papryka, czosnek granulowany.
  3. Warzywa i słoninę pokroić w paski.
  4. Na każdym plastrze ułożyć plaster boczku, następie słoninę i paski warzyw. Zawinąć roladkę i spiąć wykałaczką.
  5. Roladki podsmażyć, następnie podlać wodą i dusić do miękkości około 1,5 h.
  6. Podawać np. z puree z kalafiora.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 761 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47.4 g; T: 62.2 g; W: 3.57 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments