SKŁADNIKI
- FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO 400 G
- ŚMIETANKA 36 % 200 ML
- MASŁO 10 G
- CEBULA 50 G
- SZPINAK 300 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką, ulubionymi ziołami i sokiem z cytryny.
2. Szpinak umyć i osuszyć, cebulkę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przepuścić przez praskę.
3. Na patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać liście szpinaku (można użyć mrożonego), przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i dusić 3 -5 minut.
4. Następnie zalać całość śmietanką, ułożyć filety rybne, przykryć i dusić do odparowania nadmiaru wody.
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 845 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47.4 g; T: 67.5 g; W: 8.34 g