Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

PANNA COTTA Z SOSEM MALINOWYM

PANNA COTTA Z SOSEM MALINOWYM

SKŁADNIKI

  • ŚMIETANKA 36 % 750 ML
  • ŻELTATYNA 15 G– 20 G
  • AROMART WANILIOWY 5 G
  • ERYTRYTOL PUDER WG UZNANIA
  • MALINY 250 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Śmietankę przelać do garnka i podgrzać. Dodać erytrytol w formie pudru, aromat waniliowy oraz żelatynę. Wszystko dobrze wymieszać.
  2. Przelać wszystko do mniejszych naczynek -np. kubków wyłożonych folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 h
  3. Gotową Panna Cottę podawać z sosem malinowym (zblendowane maliny z erytrytolem).

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 276 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 3.08; T: 27.2; W: 4.29

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments