Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI

  • JAJKO 6 SZT.
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 20 – 30 G
  • SZCZYPTA SOLI
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G

SKŁADNIKI NA FARSZ

  • SZPINAK ŚWIEŻY LUB MROŻONY 900 G
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • CZOSNEK 10 G
  • SER FETA 200 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmiksować jajka wraz ze szczyptą soli i śmietanką. Dodać mąkę kokosową.
  2. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wraz z olejem kokosowym.
  3. Przygotować farsz. Pokrojoną cebulkę podsmażyć na maśle, dodać szpinak (świeży lub mrożony) i przyprawić solą i pieprzem. Po chwili zalać całość śmietanką i zredukować nadmiar wody. Na sam koniec dodać pokrojony ser feta i wszystko wymieszać.
  4. Naleśniki posmarować farszem i składać w “koperty”.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 442 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 20.3 g; T: 35.3 g; W: 13.1 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments