SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI
- JAJKO 6 SZT.
- ŚMIETANKA 36 % 100 ML
- MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 20 – 30 G
- SZCZYPTA SOLI
- OLEJ KOKOSOWY 10 G
SKŁADNIKI NA FARSZ
- SER TWAROGOWY WIELUŃ MÓJ ULUBIONY 1000G
- CEBULA 100 G
- MASŁO 50 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ
- ŚMIETANA 30 % 150 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zmiksować jajka wraz ze szczyptą soli i śmietanką. Dodać mąkę migdałową.
- Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wraz z olejem kokosowym.
- Przygotować farsz. Pokrojoną cebulkę podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z serem twarogowym i przyprawić solą i pieprzem.
- Gotowe naleśniki faszerować masą serową i zawinąć. Podawać z kleksem śmietany.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 772 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.4 g; T: 72.7 g; W: 7.08 g