MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA

SKŁADNIKI

  • KAPUSTA 4500 G (GŁÓWKA)
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 30 G
  • ŚMIETANK 30 % PRESIDENT 200 G
  • ŚMETANKA 36 % 50 G
  • PRZYPRWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kapustę poszatkować, zalewać bulionem (lub wodą) i gotować do miękkości wraz z zielem, liśćmi laurowymi.
  2. Gotującą się kapustę doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
  3. Kiedy cebulka się podsmaży dodać na patelnię kapustę wraz z niewielką ilością wody, w której się gotowała.
  4. Dodać śmietany i całość dusić aż sos zredukuje się do pożądanej przez nas ilości, na koniec doprawiamy dużą ilością posiekanego koperku.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 206 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.17 g; T: 10.8 g; W: 26 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments