Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

MEKSYKAŃSKA ZUPA CHEDDAR

MEKSYKAŃSKA ZUPA CHEDDAR

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 300 G
  • KUKURYDZA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
  • FASOLA CZERWONA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
  • MASŁO 50 G
  • CEBULA 100 G
  • POMIDORY KROJONE Z PUSZKI 240 G
  • SEREK ŚMIETANKOWY MASCARPONE 150 G
  • STARTY SER CHEDDAR 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, WĘDZONA CZERWONA PAPRYKA, CZOSNEK, CYNAMON, GRAM MASALA, OPCJONALNIE PAPRYKA JALAPENO
  • WODA 1,5 -2 LITRY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojoną cebulkę i opcjonalnie paprykę jalapeno, następnie dodać czosnek i smażyć całość.
  2. Dodać pomidory z puszki, fasolę, kukurydzę, zalać wodą i wrzucić w całości surową pierś z kurczaka. Przyprawić solą, wędzoną czerwoną papryką, pieprzem, cynamonem i odrobiną gram masala.
  3. Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Gdy pierś będzie miękka wyjąć ją z zupy i poszarpać za pomocą widelca. Wrzucić ponownie do zupy.
  4. Do całości dodać serek śmietankowy oraz starty ser cheddar. Podawać posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 373 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.3 g; T: 26.9 g; W: 10.3 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments