SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 300 G
- KUKURYDZA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
- FASOLA CZERWONA KONSERWOWA PUDLISZKI 220 G
- MASŁO 50 G
- CEBULA 100 G
- POMIDORY KROJONE Z PUSZKI 240 G
- SEREK ŚMIETANKOWY MASCARPONE 150 G
- STARTY SER CHEDDAR 150 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, WĘDZONA CZERWONA PAPRYKA, CZOSNEK, CYNAMON, GRAM MASALA, OPCJONALNIE PAPRYKA JALAPENO
- WODA 1,5 -2 LITRY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojoną cebulkę i opcjonalnie paprykę jalapeno, następnie dodać czosnek i smażyć całość.
- Dodać pomidory z puszki, fasolę, kukurydzę, zalać wodą i wrzucić w całości surową pierś z kurczaka. Przyprawić solą, wędzoną czerwoną papryką, pieprzem, cynamonem i odrobiną gram masala.
- Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Gdy pierś będzie miękka wyjąć ją z zupy i poszarpać za pomocą widelca. Wrzucić ponownie do zupy.
- Do całości dodać serek śmietankowy oraz starty ser cheddar. Podawać posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 373 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.3 g; T: 26.9 g; W: 10.3 g