SKŁADNIKI
- MAKRELA ŚWIEŻA 250 G (SZTUKA)
- MASŁO 30 G
- OLIWA 10 G
- CYTRYNA 30 G
- CZOSNEK 5 G (ZĄBEK)
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, KOPEREK, NATKA PIETRUSZKI
- WARZYWA (U MNIE MROŻONE) 200 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Makrelę opłukać, osuszyć. Doprawić solą i pieprzem.
2. Posiekaną pietruszkę, koperek, masło włożyć do miski, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
3. „Farsz” równomiernie rozprowadzić do środka ryby, odstawić.
4. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warzywa (mogą być mrożone), polać oliwą, przyprawić i piec 15- 20 min w temp. 200 C.
5. Następnie na warzywach ułożyć rybę, na niej plastry cytryny i piec w tej samej temperaturze 25-30 minut.
LICZBA PORCJI: 1
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40-50 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 893 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 52.6 g; T: 69.7 g; W: 13.7 g