Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI

  • JAJKO 8 SZT.
  • ŚMIETANKA 36 % 150 ML
  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 30-50 G
  • SZCZYPTA SOLI
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G

SKŁADNIKI NA FARSZ

  • PIECZARKI 400 G
  • CEBULA 100 G
  • MASŁO 50 G
  • GRZYBY SUSZONE 80 G
  • KISZONA KAPUSTA 600 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Zmiksować jajka wraz ze szczyptą soli i śmietanką. Dodać mąkę migdałową.
  2. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni wraz z olejem kokosowym.
  3. Przygotować farsz. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Grzyby suszone namoczyć w ciepłej wodzie, a gdy zmiękną pokroić. Cebulkę i pieczarki pokroić.
  4. Cebulę i pieczarki podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem. Dodać kapustę i suszone grzyby. Wszystko wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  5. Gotowe naleśniki faszerować i zawinąć w rulonik. Panierować w jajku i mące kokosowej i podsmażyć lub upiec.
  6. Podawać z barszczem czerwonym gotowanym z zakwasu buraczanego.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 453 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 19 g; T: 35.2 g; W: 13.7 g

Tagi: dieta ketogeniczna, przepisy dieta ketogeniczna, przepisy dieta keto, dieta ketogeniczna co jeść

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments