JESIENNY KREM Z DYNI NA WĘDZONCE

JESIENNY KREM Z DYNI NA WĘDZONCE

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • CEBULA 100 G
  • WĘDZONA KIEŁBASA 340 G
  • DYNIA 600 G
  • MASŁO 50 G
  • ŚMIETANA 30 % 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, PAPRYKA CZERWONA, PAPRYKA CZERWONA WĘDZONA, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, IMBIR
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotować wywar z wędzonej kiełbasy i włoszczyzny.

2. Cebulę pokroić w kostkę, dynię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.

3. Podsmażyć cebulkę na maśle, a gdy się zarumieni dodać dynie. Dusić warzywa.

4, Wrzucić zawartość patelni do przygotowanego bulionu i gotować do miękkości. Następnie zblendować wszystkie warzywa.

5. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, czerwoną papryką, wędzoną papryką, imbirem i gałką muszkatołową.

6. Podawać z prażonymi pestkami dyni.


LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 350 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 15.8; T: 28.1; W: 11.6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments