Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

GAZPACHO Z FETĄ

GAZPACHO Z FETĄ

SKŁADNIKI

  • POMIDOR BEZ SKÓRKI 1 KG
  • OGÓREK GRUNTOWY 120 G (2 SZT.)
  • PAPRYKA CZERWONA 200 G
  • CEBULA 50 G
  • CZOSNEK 10 G
  • SOK Z CYTRYNY 6 G
  • OCET WINNY 6 G
  • OLIWA 60 G
  • CHLEB PROBODY 60 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Obrać, pokroić ogórki i cebulę.
  2. Tak przygotowane warzywa włożyć do blendera. Dodać również obrany czosnek oraz paprykę. Zblendować.
  3. Przyprawić sokiem z cytryny, octem, oliwą oraz dodać sam miąższ z niskowęglowodanowego chlebka probody.
  4. Wszystko dokładnie zmiksować. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz erytrytolem.
  5. Włożyć do lodówki i chłodzić przez ok. 2 h. Podawać z drobno pokrojonymi warzywami: papryką, ogórkiem, cebulą oraz fetą.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 245 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.9 g; T: 19.2 g; W: 11.2 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments