Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

FRYTKI Z CUKINII Z PARMEZANEM

FRYTKI Z CUKINII Z PARMEZANEM

SKŁADNIKI

  • CUKINIA 1200 G
  • JAJKO 1 SZT.
  • STARTY PARMEZAN 120 G
  • OLIWA 30 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzać do 220 stopni C.
  2. Cukinię pokroić na kawałki przypominające frytki.
  3. Cukinię namaczać w jajku, a następnie obtoczyć w parmezanie, przyprawić ulubionymi ziołami, solą, pieprzem i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec ok. 20-40 minut w temp. 200-220 C. Podawać z ulubionymi sosami, np. czosnkowym.

LICZBA PORCJI: 3

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 367 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24 g; T: 26 g; W: 12.6 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments