FLACZKI WOŁOWE

FLACZKI WOŁOWE

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • FLAKI WOŁOWE 600 G
  • SZPONDER WOŁOWY 200 G
  • MASŁO 100 G
  • CEBULA 100 G
  • KONCETRAT POMIDOROWY 20 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PAPRYKA CZEROWNA SŁODKA I OSTRA, CZOSNEK, MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, IMBIR, GAŁKA MUSZKATOŁOWA.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Flaki pokroić lub kupić pokrojone. Obgotować 3 razy, wylewając wodę, aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu i smaku.
  2. Ugotować wywar z włoszczyzny oraz wołowiny.
  3. Podsmażyć cebulkę i dodać wywaru. Następnie wrzucić flaki i gotować do miękkości.
  4. Ważne jest, aby dobrze doprawić całość: papryka czerwona słodka i ostra, majeranek, sól, sos sojowy, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, imbir, gałka muszkatołowa, czosnek.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 354 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 23.4; T: 25.9; W: 6.99

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments