Przepisy Dieta Ketogeniczna | Dieta Keto

CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA

CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA

SKŁADNIKI

  • CZERWONA KAPUSTA 500 G (GŁÓWKA)
  • CEBULA 100 G
  • SMALEC 50 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę lub piórka.
  2. Na patelni lub rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić kapustę i cebulę, podsmażyć.
  3. Następnie zalać zimną wodą, dodać sól, pieprz, erytrytol i dusić do miękkości kapusty.
  4. Na koniec można dodać odrobinę octu lub soku z cytryny, aby uzyskać słodko-kwaśny smak.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 323 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 4.15 g; T: 25.3 g; W: 22.3 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments