Przepisy Keto – Dieta ketogeniczna | Zdrowa Caloria

CZEKOLADOWE BROWNIE

CZEKOLADOWE BROWNIE

SKŁADNIKI

  • SER RICOTTA 250 G
  • MASCARPONE 500 G
  • JAJKO 5 SZT.
  • AROMAT WANILIOWY
  • MĄKA MIGDAŁOWA 150 G
  • ERYTRTYOL WG UZNANIA 250 G
  • KAKAO NIESŁODZONE 50 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 15 G
  • MAŁO ORZECHOWE 150 G
  • CZEKOLADA LINDT 90 % 50 G
  • ŚMIETANKA 36 % 100 ML
  • MASŁO 20 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a piekarnik nastawić na 170 stopni C.
  2. Zmiksować w misce ricottę, mascarpone, dodać jajka, mąkę migdałową, aromat, słodzik, kakao i proszek do pieczenia.
  3. Powstałą masę wylać na blachę, a za pomocą łyżeczki nakładać na górę kleksy z masła orzechowego. Piec przez 40 minut, następnie wystudzić.
  4. Czekoladą rozpuścić z masłem np. w mikrofalówce. Dodać śmietankę i wymieszać całość, to powstania polewy czekoladowej.
  5. Polać wystudzone ciasto polewą czekoladową i wstawić do lodówki.

LICZBA PORCJI: 15

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 365 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 11.4; T: 32.5; W: 7.17

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments