BABKA JOGURTOWA

BABKA JOGURTOWA

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 150 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 5 G
  • ERYTRYTOL PUDER 200 G WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 50 G
  • JAJKO 4 SZT.
  • SEREK ŚMIETANKOWY NP. MÓJ ULUBIONY WIELUŃ 200 G
  • SÓL SZCZYPTA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piekarnik nagrzać do 180 C.
  2. Masło roztopić np. w mikrofalówce, wystudzić i zmiksować jajkami, serkiem, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, solą, aromatem waniliowym. Dodać mąkę migdałową lub kokosową i dalej miksować.
  3. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, aby ciasto nie przywarło w trakcie pieczenia.
  4. Wylewać masę. piec 40-50 minut w temperaturze 180 C.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 216 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.64 g; T: 19.3 g; W: 2.03 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments