ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM

ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • CEBULA 50 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 200 G
  • MASŁO 50 G
  • JAJKO 10 SZT.
  • SZCZAW SŁOICZEK 350 G
  • ŚMIETANA PRESIDENT 30 % 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny i porci rosołowych.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
  3. Dodać cebulę i szczaw do bulionu, pogotować 15 minut i zabielić śmietaną 30 %. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem.
  4. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki i wyłożyć na talerz. Zalać zupą.


LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 397 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.5; T: 31.4; W: 5.95

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments